Berättare, "speaker", för inläsningar av alla de slag,
allt mellan himmel och jord; se listan över talböcker.
Textförslag därtill, kända för sin läkande kraft
på i språkliga svårigheter fastnade texter.
Men inte för att texten ska "passa munnen",
munnen anpassas naturligtvis till texten.
Och var så säker: Inget uppdrag är för obetydligt.
Hör av dig med ett mejl!
Logotyp

Start
Skriverier
Talbok
Röstprov
Arkiv
Teater
E-postJohn Lennon sjöng en gång om allt han slutat tro på: Bibeln, Jesus, Kennedy, Buddha, Beatles, kungar, yoga, mantra, Elvis. Han trodde bara på sig själv - och sin Yoko.
Då hade han inte träffat Bruno Årfors. Jag känner ingen som inte tror på honom.

Bruno Årfors är rösten som man skall hyra om man är det minsta tveksam på sin sak. Han är berättaren i otaliga dokumentär- och tv-filmer vi sett under många år, det har handlat om nazisternas förbrytelser, om Bob Kennedy och Richard Nixon, Milosevics och Putin, israeler och palestinier.

Vi har aldrig sett honom, men vi känner igen hans röst bland tusen andra. Han har en pondus som är unik, en röst som går igenom allt, hans frasering och uttal och betoning är perfekt.

Dagens Nyheter 14 maj 2005


Discovery Civilisation är en utmärkt dokumentärkanal med bra bilder, spännande och förklarande program och - välfraserande berättarröster.
Jag kan inte med de flåshurtiga rösterna som försöker skruva berättelsen ytterligare när bilderna säger nog. Britterna gör detta bra och håller samma klass som den svenska giganten Bruno Årfors.
Norrländska socialdemokraten 27/5 2005


Vem vill kändisarna själva ge ett tv-pris till?
Tv4.se gjorde en enkät bland tv-kändisarna på årets stora tv-gala för att ta reda vilka de själva skulle vilja ge ett tv-pris till, och varför.

Anders S Nilsson , Parlamentet i TV4: - Då ger jag priset till Bruno Årfors på Dokument utifrån . Det spelar ingen roll vilka dokumentärer de visar, om Bruno speakar så tittar jag på det.


Bruno Årfors som läser texten har en vidunderlig förmåga att skapa ögonblick av klarsyn bara genom en lätt sättning i rösten. Det finns ett slags salt saklighet inbyggd i hans tonfall. I det här sammanhanget firar han triumfer eftersom avståndet mellan de stolta proklamationerna fred, enighet, samförstånd - och spelarnas verkliga intressen, är så stort.
Carl Hamilton i Aftonbladet 28/5 2003

Då jag som människa vill veta lite om mycket så händer det att TV-program som jag normalt inte skulle titta på blir jätteintressanta pga att du berättar med mjuk, intressant och spännande röst. Ja, ointressanta program blir intressanta tack vare dej Bruno. Hoppas att jag kommer att höra dej många år framåt.
Med vänliga hälsningar, Rolf Eriksson 23/11 2003

SvD:s hörsal sommaren 1999
En ovärderlig tillgång för SVT och för oss tittare är Bruno Årfors, den främste av speakers - tätt följd av Hans Villius och några andra. Det är storartad underhållning att höra hans lågmälda, väldisponerade röst - aldrig en felaktig tonvikt, aldrig en illa konstruerad mening. Svenska språket använt på högsta nivå. Därtill med ett underliggande engagemang som fångar intresset helt och hållet - även om ämnet skulle vara mindre angeläget vilket det sällan är).
Tomas Moberg, Göteborg.Hej. Jag vill enkelt bara visa mitt intresse och uppskattning för dig som speaker och berättare i massmedia. Speciellt ditt sätt att framföra dokumentärer. Både svenskgjorda och utländska. Ditt sätt att berätta gör dokumentärer som annars skulle vara tråkiga väldigt intressanta att följa. Jag önskar dig all lycka och välgång och hoppas få höra mer av dig i Sveriges Television.
15/9 2002 Med vänlig hälsning Adam Öhrbom

Jag njuter av Dokument Utifrån, speciellt speakerrösten (är det Bruno han heter) han borde få Telias talarpris!!!! Vilken inlevelse och dokumentärröst, jag ryser.
Mathias Djerf
---Ni sände för en del år sedan ett dokumentärprogram med den alldeles fantastiske och briljante Bruno Årfors som speaker som hade den engelska titeln "Crime Inc." --- Jag hoppas också på fler ingående dokumentärer om den amerikanska maffian. Då företrädesvis med Bruno Årfors som speaker men det går naturligtvis med andra också men herr Årfors har en sådan röst så man bara baxnar och är materialet inte intressant så blir det det med honom.
- Per Höijer

Speakern gjorde sitt bästa för att imitera Bruno Årfors. Den föresatsen var klart seriösare än innehållet i denna reklamfilm producerad av loppet självt.
Aftonbladet 22/5 2001

Krister skrev 2001-07-05:
Beröm: Vill bara säga att ni på Dokument Utifrån överträffar er själva varje avsnitt. Vilken serie! Fortsätt att ha samma standard och lås in Bruno Årfors i speakerhytten.

Tobbe skrev 2001-05-29:
Extra beröm åt den oöverträffade speakern, Bruno Årfors. Allt han gör blir hur intressant som helst. Heja Bruno!!! (Varför står det aldrig i tidningen vem som är berättare...)

Oktober 1999 Dataföreningen om kurs på CD-ROM: Bonnier Kunskap: Datorkunskap och IT "Kursen lättnavigerad och tydlig... Lugn och säker speaker..."

Röstprov E-post